فهرست مطالب
مهارت آموزی یکی از مهمترین کارهایی است که باید در سنین کودکی انجام گیرد. برای هرچه بیشتر شدن تاثیر یادگیری در کودکان خوب است که مهارت آموزی با بازی همراه باشد و در جریان بازی، مهارتهای مختلف کودک مورد چالش و تقویت قرار گیرد. ما در نورولند مقالات متعددی را پیرامون بحث مهارت آموزی کودک و استفاده از بازیها برای تحقق این امر صحبت کردهایم. همچنین در پیج اینستاگرام نورولند آموزش و ویدئوهای متعددی از مهارت آموزی با بازی تهیه کردهایم. در این مقاله هم قصد داریم این بحث مهم را با چند آموزش مفید دیگر ادامه دهیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و از این آموزشها استفاده کنید.
راهکارهای مهارت آموزی با بازی برای کودک
در ادامه با معرفی 4 بازی جذاب و ساده، به صورت تصویری به شما آموزش میدهیم که چگونه برای مهارت آموزی با بازی اقدام کنید و برای تقویت مهارت کودکتان گام مفیدی بردارید. برای داشتن یک بازی موبایلی مفید برای تقویت مهارت کودکتان نیز میتوانید این بازی را دانلود کنید.
1. بازی تقویت توالی دیداری در خواندن و نوشتن
همانطور که میدانید یکی از مهمترین مشکلات نوستاری و خوانداری در کودکان مشکل در توالی دیداری است. اگر کودک به جای “مادر” بنویسد یا بخواند “مارد” یعنی مشکل در توالی دیداری دارد. برای تقویت توالی دیداری راهکارهایی وجود دارد که در اینجا به آن اشاره خواهیم کرد.
برای انجام این بازی تقویتی به دو سطل یکسان (جامدادی رومیزی، کاسه یا چیزی شبیه به آن) و یک شی کوچک غیرخطرناک (مانند توپ کوچک) برای پرت کردن احتیاج داریم. بازی به این شکل انجام میشود که هر بار یک کلمه را به دو شکل صحیح و دارای اشتباه در توالی دیداری روی دو تکه کاغذ به صورت جداگانه مینویسید. مثلا “مارد و مادر” و هر یک را روی یکی از سطلها میچسبانید. از کودک میخواهید توپ را بردارد و سعی کند آن را درون سطلی بیاندازد که کلمه به شکل صحیح نوشته شده است. ویدئویی از اجرای این بازی را در زیر مشاهده کنید.
2. بازی تقویت حافظه دیداری با وسایل ساده
حافظهی دیداری یکی از مهمترین مهارتهاست که باید در کودک تقویت شود. کودک برای قوی بودن در بسیاری از مهارتها نیاز به یک حافظهی قوی دارد. در ادامه با دو بازی متفاوت به تقویت مهارت حافظه دیداری کودک خواهیم پرداخت.
2-1 تقویت حافظه با عروسک
در این بازی به چند عروسک مختلف (مثلا خرس، گاو و خرگوش) نیاز داریم. روی یک برگه کاغذ یا یک تخته وایتبرد؛ مطابق ویدئوی زیر یک خانه بکشید و تعدای مسیر را از مبدا های مختلف به سمت خانه رسم کنید. تعدادی عروسک را از مسیرهای مختلف و در یک لحظهی مشترک از مسیر خود عبور دهید و به خانه برسانید. در نهایت از کودک بپرسید خرگوش از کدام مسیر به خانه رسید؟ این روند را تکرار کنید و هربار مسیر حرکت عروسکها را تغییر دهید و به صورت تصادفی مسیر یک عروسک را از کودک بپرسید و منتظر بمانید تا پاسخ دهد.
2-2 تقویت حافظه با هرچیزی که رو میز پیدا میشه
هر شی ریزی که دم دست دارید را جمع کنید. اگر اشیا متفاوتی در اطرافتان نیست، از آشپزخانه یک عدد لوبیا، عدس، نخود و … بردارید و این بازی ساده اما بسیار آموزنده را انجام دهید.
برای انجام این بازی تعدادی اشیا متفاوت (مثلا 7 تا) را در کنار هم قرار دهید. از این تعداد مطابق ویدئوی زیر 4 مورد را بدارید و با هرتریبی که خواستید کنار هم بچینید. بعد از اینکه چند ثانیه کودک به این چیدکان نگاه کرد و مکان قرارگیری هر یک از این 4 شی را بخاطر سپرد؛ ترتیب را خراب کرده و آن اشیا را به باقیِ اشیا برگردانید. حال از کودک بخواید از میان تمامی این اشکال؛ 4 شیای که با ترتیب خاصی چیده بودید را بردارد و با همان ترتیب کنار هم قرار دهید.
3. بازی آموزش مفهوم اندازه با بادکنک
همونطور که در ویدئوی فوق قابل مشاهده است، برای انجام این بازی فقط به چند بادکنک نیاز دارید. و یک شی برای اینکه بادکنک مورد نظر را بترکانیم. روند انجام بازی به این شکل است که ابتدا بادکنها را با اندازههای متفاوت باد میکنید. سپس از کودک بخواهید از این بین بادکنکی که بیشتر از همه باد شده است را بترکاند. طبیعی است که هرچه بادکنک کمتر باد شود ترکاندن آن کار سختتری است. بنابراین کودک به همین راحتی و با انجام یک بازی جذاب و سرگرمکننده مفهوم اندازه را یاد میگیرد.
سخن آخر
امیدواریم که از آموزشهای این مقاله استفاده لازم را برده باشید و به کمک آنها توانسته باشید در جهت مهارت آموزی با بازی برای کودکتان تلاش کنید. شما هم برای ما بنویسید که برای آموزش یا تقویت مهارت کودکتان از چه راهکارهایی استفاده میکنید؟
بدون دیدگاه