معرفی بازی برای کودکان ۳تا۶سال
بازی برای کودکان بالای 3 ساله از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ زیرا از 3 سالگی کودک به بعد او کم کم شروع به یادگیری مهارتهای مختلف میکند و در تلاش است تا خود را آمادهی رفتن به مدرسه کند. بازی برای کودکان ۳تا۶سال میتواند به خوبی کودکان را سرگرم کرده و مهارتهای جدیدی را نیز به آنها بیاموزد.
به طور کلی در مورد آموزش بازی به کودک و به خصوص بازی برای کودکان ۳تا۶سال هر چقدر که والدین بیشتر شرایط بازی برای کودکان خود فراهم سازند، فرزندانشان زودتر به انجام بازی گروهی و ارتباط با دیگران علاقه نشان میدهند. در این مقاله میخواهیم شما را با چند بازی آموزشی برای کودکان ۳تا۶سال، آشنا کنیم. با نورولند در ادامه همراه باشید تا لیستی از بازیهای مناسب کودک را در سنین مختلف یاد گرفته و با کودکان خود انجام دهید.
در ادامه به تفکیک سن به بررسی بازی برای کودکان ۳تا۶سال و… میپردازیم.
11 بازی برای کودکان در سنین مختلف
کودکان در سنین مختلف دارای تواناییهای گوناگونی هستند. از این رو درک متفاوتی نیز از جهان دارند. پس بهترین راه این است که بازی متناسب با توانایی کودک خود در سنین مختلف را انتخاب کنید. در این مقاله و مقالات لینک شده، تلاش کردیم تا بازیهای مناسب سن کودک را ارائه دهیم که با هزینه کم و در خانه قابل اجرا هستند و نیاز به تهیه اسباب بازیهای گران قیمت ندارند. پس با ما همراه شوید تا به بررسی 11 بازی برای کودک 3 تا 6 سال بپردازیم. بازی برای کودکان ۳تا۶سال این مقاله را از دست ندهید.
الف- بازی برای کودک زیر 3 سال
بازی برای کودکان زیر 3 سال از اهمیت بالایی برخوردار است و با انجام بازی میتوانید مهارتهای کودک خود را تا حد زیادی تقویت کنید. برای مثال بازی برای کودک ۲ ساله همیشه با یک “چرا”ی بزرگ همراه خواهد بود. و بازی برای کودک 1 ساله به گسترش مهارتهای حسی او کمک خواهد کرد.
ب- بازی برای کودک ۳ ساله
بازی برای کودک ۳ ساله باعث میشود تا کمی به کودک خود آزادی دهید که چیزهای مختلفی را تجربه کند و جهان را کشف کند. در بازی با کودک 3 ساله به سوالات او با حوصله پاسخ دهید و تا حد امکان توضیحات کاملی را به او ارائه دهید. در ادامه بازیهای مناسب 3 سالگی را که برای تقویت مهارت کودک مناسب است؛ به شما معرفی خواهیم کرد:بازی برای کودکان ۳تا۶سال این مقاله را از دست ندهید.
1- تکرار حرکات
در این بازی برای کودک ۳ ساله، او را رو بهروی خود قرار دهید و از او بخواهید که بعد از نگاه کردن حرکات شما آنها را تقلید کند و انجام دهد. برای مثال شما دست خود را روی بینی بگذارید، او هم این کار را تکرار کند. رفته رفته سرعت و تعداد حرکات را افزایش دهید تا برای کودک چالش برانگیز شود. اگر در طول انجام این تمرین از دو دست خود کمک بگیرید، میتواند به تقویت دو نیمکرهی مغز کودک هم کمک کند. در کل هم برای تقویت مهارتهای حرکتی کودک تمرین خوبی محسوب میشود.
2- رنگآمیزی با کاموا
از کودک بخواهید روی کاغذ نقاشی بکشد و سپس با چسباندن کاموا نقاشی خود را رنگآمیزی کند. این بازی برای تقویت مهارتهای دیداری و هماهنگی بین چشم و دست، بسیار عالی است.
16 روش دیگر برای بازی برای کودک ۳ ساله را در مقاله لینک شده ببینید. 🙂
ج- بازی برای کودک ۴ ساله
در بازی با کودک ۴ ساله کودک کمی به سمت مستقلتر شدن پیش میرود و بازیهای بیشتری را میتواند به تنهایی انجام دهد. در این دوران سعی کنید که بازی با کودک ۴ ساله را به سمتی پیش ببرید که کودک نفر اصلی اجرای آن باشد.
3- ساخت خمیر بازی برای کودک ۴ ساله در خانه
برای اجرای بازی با کودک 4 ساله، از او بخواهید با خمیر بازی، اشکال حیوانات یا صورت انسان یا حروف الفبا و اعداد را درست کند. این کار موجب افزایش توان و قدرت عضلات، افزایش مهارتهای دستورزی، اموزش اعداد، شناخت حیوانات و… میشود. در ادامه هم طرز تهیهی خمیر بازی را به شما آموزش خواهیم داد تا با سادهترین وسایل، خمیر بازی برای بچهها درست کنید.
-طرز تهیه خمیر بازی در منزل
درست کردن خمیر بازی برای بازی با کودک کار پیچیدهای نیست ولی در عوض خیالتان راحت است که دیگر هیچگونه مواد شیمیایی در آن نیست و اگر کودک آن را در دهانش گذاشت جای نگرانی نیست چون فقط از آرد و نمک تهیه شده است.
برای درست کردن خمیر بازی به مواد زیر نیاز دارید: یک پیمانه آرد، یک پیمانه آب، ربع پیمانه نمک، دو قاشق روغن و یک قاشق کرم تارتار که میتوانید از فروشگاههای قنادی تهیه کنید. بازی برای کودکان ۳تا۶سال این مقاله را از دست ندهید.
این مواد را با هم مخلوط کنید و روی شعلهی ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید حدود 3 دقیقه یا کمتر زمان خواهد برد، وقتی که سفت شد دیگر به دست نمیچسبد از روی شعله بردارید و بگذارید که سرد شود و سپس به چند قسمت تقسیم کنید. در ادامه رنگ خوراکی را اضافه کنید و خوب ورز دهید. خمیر بازی شما آمادهی استفاده است!
این خمیر حدود 6 ماه قابل استفاده است. البته باید بعد از هر بار استفاده آن را درون پلاستیک بگذارید و در یخچال قرار دهید.
12 روش جذاب بازی برای کودک ۴ ساله در این مقاله! 😀
4- مهرههای رنگی
برای انجام این بازی به نخ و مهرههای کوچک رنگی که سوراخ داشته باشند، نیاز دارید. از کودک بخواهید مهرههای رنگی را به ترتیبی که شما میگویید (مثال زرد، قرمز، آبی، سبز و… ) داخل نخ یا سیمهای پلاستیکی کند و دستبند یا گردنبند درست کند. این کار باعث تقویت حرکات ظریف، توجه و تمرکز، ادراک بینایی و شناخت رنگها خواهد شد. بازی بر
د- بازی برای کودک ۵ ساله
در حین اجرای بازی برای کودک ۵ ساله باید کودک را آمادهی یادگیری مهارتهای جدیدتری کنید و اشتیاق یاد گرفتن و تقویت مهارتها را در کودک خود افزایش دهید. ۵ سالگی کودک زمانی است که کودک باید با مفاهیم اولیه آشنا باشد و به یادگیری مهارتهای پیچیدهتری فکر کند.
روشهای دیگر برای بازی برای کودک ۵ ساله در این مقاله موجود میباشند. 🙂
5- شلیک به بادکنک
تعدادی بادکنک را باد کرده و سر هر یک را داخل یک لیوان قرار دهید. از کودک بخواهید از فاصلهی معین با شلیک توسط آبپاش یا شیلنگ آب، بادکنکها را از روی لیوانها بیندازد. این تمرین برای هماهنگی چشم و دست، جهتیابی، هدفگیری و تمرکز مناسب است.
6- لیلی توپی
دو سبد را در دو انتهای یک مسیر قرار دهید و داخل یکی از آنها توپهای کوچک و متوسط قرار دهید. از کودک بخواهید در حالیکه روی یک پایش میپرد (لی لی میکند) توپی را از داخل سبد یک طرف به داخل سبد طرف مقابل برساند. این تمرین موجب تقویت کنترل تعادلی کودک و تمرکز و توجه میشود.
ه- بازی برای کودک ۶ ساله
در انتخاب بازی برای کودک ۶ ساله توجه داشتهباشید که 5 تا 6 سالگی را سنین پیش دبستانی مینامند. در این سن شما باید به کودک خود مهارتهایی را بیاموزید که او را برای رفتن به مدرسه آمادهتر کند. یکی از تواناییهایی مهمی که با بازی با کودک ۶ ساله باید در کودک خود تقویت کنید، دستورزی است؛ چون کودک بعد از رفتن به مدرسه باید مداد دستش بگیرد و اگر در این مورد ضعف داشتهباشد، ممکن است علاقهی کمتری به درس پیدا کند.
در این مقاله 26 بازی برای کودک ۶ ساله را بخوانید. 🙂
7- الگویابی
تعدادی مکعب در رنگهای مختلف در اختیار کودک قرار دهید. سپس با استفاده از مداد رنگی و روی کاغذ الگویی از روی هم گذاشتن مکعبهای رنگی را بکشید. مثلا یک مکعب زرد و روی آن یک مکعب آبی و سپس یک مکعب قرمز و از کودک بخواهید الگویی که شما کشیدید را با روی هم گذاشتن معکبهایش درست کند. این کار برای بهبود مهارتهای الگویابی، تمرین توالی و همچنین تمرکز مناسب است.
8- چیدن مکعبها
در مقابل کودک مکعبهای رنگی را با ترتیب مشخصی روی هم بچینید و پس از چند ثانیه آنها را به هم بریزید و از کودک بخواهید آنها را به همان ترتیب قبلی بچیند. از تعداد مکعبهای کم شروع کنید و با افزایش تعداد و تنوع رنگی مکعبها فعالیت را دشوارتر کنید. این بازی نیز برای تقویت حافظه کوتاه مدت و تمرکز مناسب است.
و-بازی برای کودک 7 ساله
بازی برای کودک ۷ ساله اهمیت زیادی دارد. زیرا کودک حالا وارد مدرسه شده و در تلاش است تا مرز بین دنیای بچگی و رعایت قوانین فضای آموزشی را یادبگیرد. همچنین در انتخاب بازی با کودک 7 ساله باید به بازیهای آموزشی که مهارتهایی مانند ریاضی و زبان را تقویت میکنند هم توجه کنید.
9- بازی نورولند
بازی نورولند یک بازی آموزشی موبایلی برای کودکان 3 تا 7 سال است.
این بازی هم به عنوان یک بازی برای کودک ۳ تا ۶سال و هم به عنوان بازی برای کلاس اولیها، مفید است. 😉
بازی نورولند به شکل تخصصی به تقویت 4 مهارت حافظه، توجه، ریاضی و زبان کودک میپردازد.
10- معلم بازی
برای اجرای این بازی با کودک 7 ساله از او بخواهید عروسکهای خود را بچیند و مانند یک معلم به آنها درس بدهد. این بازی هم به دوره شدن درسهای کودک کمک میکند و هم اعتماد بهنفس او را بالا میبرد.
11- بازی ساخت کلمات
برای تشویق کودکان کلاس اولی به ساخت کلمه، میتوانید از بازیهای مفیدی مانند این نمونه بازی تقویت حافظه دیداری در املا ایده بگیرید تا در قالب تفریح و بازی مفاهیم و مهارتهای لازم را به کودکتان آموزش دهید.
برای دیدن بازیهای بیشتر بخصوص برای آموزش و تقویت مهارت کودکان 3تا 7 سال میتوانید صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید..
پرسش و پاسخ
از سن 3 سالگی به بعد بهترین سن برای تقویت مهارتهای مختلف در کودکان است. و بازی بهترین روش برای این کار است. در این مقاله 29 بازی برای کودکان 3 تا 7 ساله یاد دادهایم.
بازیهایی مثل لگو، پرسش و پاسخهای دیداری یا شنیداری، پازل، ماز، نقاشی، الگویابی، دست ورزی و… برای کودکان 3 تا 7 ساله مناسباند. در این مقاله به بررسی 29 بازی برای کودکان ۳تا۶سال پرداختهایم.
سخن پایانی
بازی برای کودکان ۳تا۶سال باید مهارتهای اساسی را تقویت کرده و او را برای رفتن به مدرسه و یادگیری مهارتهای جدید آماده کند. برای انجام این کار بهترین راه استفاده از بازی و سرگرمیهای مناسب سن کودک است. به دلیل اهمیت تقویت مهارتهای کودکان حین بازی برای کودک 3 تا 6 سال، در این سنین بازی موبایلی نورولند را به شما معرفی میکنیم که از این لینک قابل دانلود است. همچنین شما میتوانید روشهای بازی برای کودک 1 ساله را در مقاله لینک شده ببینید.
در این مطلب نیز سعی کردیم تا چندین بازی مفید را به تفکیک هر ردهی سنی بازی برای کودک ۳ تا ۶ سال به شما آموزش دهیم تا با استفاده از آن کودک باهوشتری پرورش دهید. امیدواریم که از مطالب گفته شده لذت برده باشید. منتظر نظرات شما دربارهی این بازیها هستیم.
[…] 6. همراهی در بازیهای مشترک؛ 4 سال به بالا […]
[…] میکنیم برای مشاهده بازی هیجان انگیز برای کودکان 3 تا 7 سال خود به مقالهای که به آن لینک داده شده است مراجعه […]
[…] مقاله یکیاز سری مقالات بازی برای کودک ۳تا۶ ساله است.برای دیدن بازی برای دیگر سنین، به صفحه بازی برای […]
[…] مقاله یکیاز سری مقالات بازی برای کودک ۳تا۶ ساله است.برای دیدن بازی برای دیگر سنین، به صفحه بازی برای […]
[…] مقاله یکیاز سری مقالات بازی برای کودک ۳تا۶ ساله است.برای دیدن بازی برای دیگر سنین، به صفحه بازی برای […]
[…] مقاله یکیاز سری مقالات بازی برای کودک ۳تا۶ ساله است.برای دیدن بازی برای دیگر سنین، به صفحه بازی برای […]
[…] مقاله یکیاز سری مقالات بازی برای کودک ۳تا۶ ساله است. برای دیدن بازی برای دیگر سنین، به صفحه بازی برای […]
[…] است. اما به طور کلی در مورد آموزش بازی به کودک و به خصوص بازی برای کودکان ۳تا۶سال هر چقدر که والدین بیشتر شرایط بازی برای کودکان خود […]
[…] نامناسب و خسته کننده است. در این مقاله از سری مقالات بازی برای کودک 3تا6 سال همراه نورولند باشید تا به بررسی انواع بازی برای کودک 1 […]