کدام بازی موبایلی کودک برای فرزند من مناسب است؟
قبول کنید یا نکنید بازی موبایلی کودک بخشی از زندگی مدرن و امروزی کودک هستند. تحقیقات نشان میدهند که کودکان در سنین مختلف بین 13 تا 30 ساعت در هفته، وقت خود را صرف بازی موبایلی کودک میکنند. این بدان معناست که تقریبا غیرممکن است بازی کودک با موبایل و کامپیوتر را از او جدا کنیم. پس حالا که امکان جلوگیری از بازی کودک با موبایل وجود ندارد خوب است که ما والدین آگاه باشیم و در انتخاب بازیهای درست و زمان استفاده کودک از موبایل و برنامههای موبایلی نظارت داشته باشیم. استفاده از مقالات بسیار زیادی که در این حوزه نوشته شدهاند و همچنین حضور در شبکههای اجتماعی مرتبط، میتواند از ما والدینِ آگاهی بسازد.
تیم نورولند قصد دارد تا در این زمینه، لیستی از بهترین بازیها برای کودکان را به شما ارائه دهد که حتما برایتان مفید خواهد بود. به یاد داشته باشید که وقتی پدر و مادر یک کودک اطلاعات کافی داشته باشند؛ میتوانند بر محتوای بازی موبایلی کودک که فرزندشان با آن سر و کار دارد؛ نظارت داشته باشند و آن را به شکلی درست مدیریت کنند.
در این مقالهی نورولند قصد داریم تا به شما آگاهی بیشتری دربارهی بازیهای موبایلی کودکان و نحوه رفتار با بچهها در این مورد بدهیم. پس با ما همراه باشید و برای اینکه در همهی زمینهها والد آگاهی باشید حتما به اینستاگرام نورولند سری بزنید و از راهکاری مفید آن کمک بگیرید.
چگونه باید بازی موبایلی کودکان را کنترل کرد؟
1. با کودک خود دوست باشید.
در اولین گام مهم است که با کودک خود دوست باشید. زمانی که او شما را دوست خود بداند همهچیز را با شما به اشتراک خواهد گذاشت. مزیت این اتفاق، بررسی بازی موبایلی کودک و خواندن دستورالعملهای مربوط به آن توسط شماست و بدین شکل میتوانید بازی موبایلی کودک خود را به خوبی کنترل کنید و در صورت لزم کودک خود را راهنمایی کنید.
2. با دیگر والدین در ارتباط باشید.
تجربه خود از بازی کودک با موبایل را با دیگر مادرها به اشتراک بگذارید و از تجربیات آنها در این زمینه استفاده کنید. همچنین اگر بازی موبایلی کودک مفیدی برای فرزند خود پیدا کردید به دیگران هم معرفی کنید. دانلود بازیهای آموزشی کودکان کمک میکند تا فرزند شما استفادهی درستی از موبایل داشته باشد و درست بازی کند.
3. ارتباط نزدیک با کودک
یک رابطه نزدیک با کودک خود داشته باشید و سطح دوستی و صمیمیت خود را با او ارتقا دهید تا کودک تجربیات و ترس خود را با شما به اشتراک بگذارد.
4. هوشیار باشید.
یک والد هوشیار باشید و هر گونه تغییرات رفتاری که توسط کودک نشان داده میشود را یادداشت کنید. این تغییرات میتوانند به شما در اتخاذ رویکرد صحیح در بازی کودک با موبایل کمک کند.
5. سوال کنید.
یک مصرف کننده آگاه و محتاط برای موبایل بازی کودک باشید و ادعاهای مربوط به شرکتهای بازی موبایلی کودک را مورد سوال قرار دهید. اگر احساس میکنید که هر بازی محتوای قابل انتقادی دارد، احساس آزادی کرده و آن را بیان کنید.
6. مراقب رفتارهای کودک خود باشید.
رفتارهایی مثل کنجکاوی اگر به جا باشند کاملا مفید هستند و برای رشد کودک هم مناسب هستند. افزایش اعتماد به نفس، درک و شادی کودک از مهمترین مسائل است و بازیهایی که به تقویت این موارد در کودک کمک کند مفید هستند. اما مراقب علائم منفی و عجیب مثل پرخاش و یا خشونت غیرقابلتوجیه در رفتار کودکتان باشید. ممکن است انتخاب یک بازی موبایلی که متناسب با رده سنی کودکتان نبوده است سبب این رفتارها باشد.
7. انتخاب بازی موبایلی کودک مناسب
از بازیهای کودکانه اندروید برای به حداکثر رساندن علاقه فرزندتان استفاده کنید و بازیهایی را انتخاب کنید که به استراتژیها و تصمیمات نیاز دارند. استفاده از بازیهایی که خشن هستند و فقط شامل عکاسی، تخریب، و حمله میشوند را به حداقل برسانید.
8. دلیل خود را بیان کنید
زمانی که از خرید یک بازی امتناع میکنید، به کودک توضیح دهید که چرا و به آنها بفهمانید که چه دلیلی داشته است. البته از روش جایگزین هم میتوانید استفاده کنید و به دانلود رایگان بازی آموزشی برای کودکان بپردازید.
بازی موبایلی کودک چه تاثیرات مثبتی دارد؟
همانطور که ذکر شد بازی موبایلی کودکان اگر با شناخت درست والدین و بر اساس رده سنی کودک انتخاب شده باشد میتواند یک راه عالی برای تعامل و توسعه مهارتهای کودک باشد. در این بخش به فوایدی از بازیهای موبایلی کودکان اشاره میکنیم.
رشد فیزیکی
بازی کردن میتواند فکر و ذهن کودک را به چالش بکشد و به تقویت حل مساله او کمک کند. در برخی از موارد و به خصوص در بازیهای شناختی (مثل بازی نورولند) بازی کردن میتواند باعث بهبود انواع مهارتهای کودک از قبیل انواع حافظه و توجه در کودکان شود.
تشویق به ورزش
تعدادی از برنامههای موبایلی وجود دارند که کودکان را تشویق میکنند که دویدن، یا پرش را امتحان کنند و کودک بر این اساس در بازی پیشروی داشته و امتیاز کسب میکند.
فعالیت گروهی
بعضی از بازیها گروهی هستند. یا فرد با دیگر افراد به رقابت میپردازد و یا در قالب یک تیم تلاش میکند تا برنده شود. در هر دو صورت کودک یک فعالیت باارزش را یاد میگیرد که در دنیای واقعی بسیار مفید خواهد بود؛ رقابت و فعالیت گروهی.
مزایای بازی آموزشی
همانطور که ذکر شد بازیهای آموزشی مناسب کودکان وجود دارد که در جهت بهبود یادگیری برای تقویت انواع مهارتهای کودک ساخته شدهاند. کودک با استفاده از این بازیها در عینِ سرگرمی به تقویت مهارتهای خود نیز کمک میکند. ما مقالات ما به شکل جامع راهکارهایی برای آموزش بازی وار به کودکان برای شما والدین عزیز ارائه شدهاست.
تقویت تخیل
بازیها میتوانند به کودکان اجازه دهند تا دنیای خلاقی را کشف کنند و از قوهی تخیل خود استفاده کنند. این کار به آنها کمک میکند تا راههایی جدیدی را برای گفتن داستان و یادگیری در دنیای واقعی را بیاموزند و امتحان کنند.
حمایت از کودکان با نیازهای خاص
بازیهای موبایلی زیادی برای کودکان با نیازهای خاص نیز ساخته شده است. برای مثال اوتسیمو یک بازی موبایلی برای کودکان اوتیسم است. همینطور برای مشکلات کلامی، رفتاری و حرکتی بازیهایی وجود دارند که والدیین میتوانندبر اساس نیاز کودک از آنها استفاده کنند.
بازی موبایلی کودکانه آموزشی نورولند
نورولند یک بازی اندروید آموزشی کودکان است که مناسب کودکان 3 تا 8 سال میباشد. نورولند شامل چندین بازی سرگرمکننده برای کودکان است و بعد از هر بازی که کودک انجام دهد، تمرینی مناسب ردهی سنی او برایش نمایش میدهد تا کودک آن را حل کند و مهارتهایی از قبیل توجه، حافظه، ریاضی و خواندن/ نوشتن را در او تقویت کند. بعد از اینکه کودک تمرین را حل کرد، دوباره میتواند یک بار دیگر بازیهای سرگرمکننده موجود در بازی را انجام دهد. بعد از اینکه چند تمرین انجام داد، بازی طبق هوش مصنوعی تشخیص میدهد که کودک در چه مهارتهایی ضعف بیشتری دارد و برای او آن دسته از تمارین را بیشتر نشان میدهد تا کودک بتواند آن را تقویت کند.
شما به عنوان والدین به پنل جداگانهای در بازی دسترسی خواهید داشت که در آن میتوانید میزان پیشرفت و بازی و تعداد تمارینی که کودک شما انجام داده است را مشاهده کنید و ببینید که در چه مهارتهایی ضعف بیشتری دارند. این کار به شما کمک خواهد کرد که بازیها و سرگرمیهایی که میخواهید با کودک خود انجام دهید را طبق آن مهارت برنامهریزی و به تقویت و بهبود بیشتر آن کمک کنید. در کنار این نمودارها و گزارشاتی که به شما از انجام تمارین داده میشود، میتوانید زمان مشخصی را برای بازی کودک خود درنظر بگیرید تا بیش از آن بازی نکند و نگران ضرر احتمالی بازی موبایلی و استفاده از موبایل نباشید. میتوانید بازی موبایلی آموزشی نورولند را از اینجا برای فرزندتان دانلود کنید.
پی نوشت: همچنین تیم نورولند یک بازی موبایلی اوریگامی کودک برای شما در نظر گرفتهاست که تابه تا نام دارد.
چه زمانی باید نگران بازی کودک با موبایل بود؟
در واقع هیچ لیست جامعی از نشانهها و تاثیرات منفی بازی کودک با موبایل وجود ندارد و این نشانهها در هر فردی میتواند متفاوت باشد. با اینحال ما در این بخش به مهمترین علائمی که میتواند زنگ خطری برای استفاده از بازی نامناسب یا بیش از اندازه در کودکتان باشد اشاره میکنیم. در صورت مشاهدهی این علائم حتما در مرحله اول به بررسی بازیهای کودکتان بپردازید و در صورت نیاز در جهت رفع مشکل تلاش کنید و یا به مشاور مربوطه مراجعه کنید.
- احساس خستگی، بی توجهی و ضعف مداوم به خصوص در مدرسه
- عصبانی شدن و پرخاشگری مداوم
- اختلال در فعالیتهای روتین روزانه مثل غذا خوردن و خوابیدن
- گوشهگیری و عدم برقراری ارتباط با دوستان در دنیای واقعی
- صحبتِ مداوم در مورد اتفاقات و جریانات بازی
- بسط دادن حوادث عجیب و تخیلی داستان بازی به زندگی واقعی
در مقاله بعدی به بررسی نحوه مراقبت از کودک در مقابل محتواها میپردازیم.
پرسش و پاسخ
بله بازیهای موبایلی جدی و تقویتی به تقویت مهارتهای کودک کمک میکنند.
کلام آخر
برای اینکه بازی موبایلی به کودکان آسیبی وارد نکند، باید نحوهی استفاده از آن را کنترل کنید. کنترل کردن و نظارت بر بازیهای موبایلی که کودکتان انجام میدهد، باعث میشود تا از اثرات منفی آن جلوگیری شود. امیدواریم که این مطلب مورد استفاده شما قرار گرفته باشد و با دانلود بازی موبایلی نورولند لحظات خوب و شادی را تجربه کنید.
[…] اینگونه تمرکز کودک بالا میرود. اگر هم قصد انجام بازی موبایلی کودک دارید؛ بازیهای هدفمند و آموزشی مانند نورولند را […]