اصلیترین مهارت های کودک کدامند؟
کودکان مخصوصا در سنین قبل از مدرسه باید بتوانند یک سری از مهارتهای ساده و حداقلی را داشته باشند تا از همسن و سالان خودعقب نمانند. سنین قبل از مدرسه یعنی تا قبل از هفت سالگی برای کودکان اهمیت زیادی دارد. در این میان صبر و حوصله و پیگیری والدین هم نیاز است تا انواع مهارت ضروری برای کودک را تقویت کنند. کودک در این سنین باید به تقویت مهارتها به خصوص مهارتهای شناختی خود بپردازد.
والدین معمولا به تقویت این مهارتها در کودک خود کمتوجهی کرده و فکر میکنند که دوران مدرسه باید این اتفاقات رقم بخورد، در صورتی که هرکدام از این مهارتها اگر در سنین کم با بچهها تمرین شود، میتواند تاثیر بسیار زیادی در یادگیری آنها داشته باشد. اما اینکه چه مهارتهایی نیاز است که با کودک تمرین شود، چیزی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. پس با نورولند (نرولند) در ادامه همراه باشید تا هم مهارتهای لازم در کودکان و هم راهحل کاربردی آن را به شما ارائه دهیم.
چه مهارتهایی برای کودکان لازم است؟
مهارتهای اساسی وجود دارند که باید در طی دوران کودکی آنها را یاد بگیرند، وگرنه در دوران نوجوانی و شاید حتی بزرگسالی باعث ایجاد مشکل حتی در رفتار کودک یا بزرگسال میشوند. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که اگر فرزندی دارید که نزدیک به سنین نوجوانی یا حتی جوانی است، هم دیر نیست و میتوانید با انجام تمارین این مسائل را در آنها تقویت کنید. اما به دلیل اینکه این مقاله برای کودکان است، دیگر وارد بحث نوجوانان و جوانان نمیشویم.
توجه و تمرکز
توجه جزو مهارتهایی است که میتوانید از سنین خیلی کم با کودک خود تمرین کنید تا آن را بهبود ببخشد. توجه چه به صورت دیداری و چه شنیداری بسیار مهم است. توجه دیداری باعث تقویت ادراک و در کل مهارت دیداری کودک میشود و به او کمک میکند تا تمرکز بهتری داشته باشد. توجه را میتوان مکلمی برای تمرکز بچهها دانست. توجه شنیداری هم به همین ترتیب به بهبود شنوایی منجر خواهد شد. میتوان با انجام کارهای روزمره و تفریحی از جمله نقاشی کودک را به سمت تقویت این دو مهارت مهم سوق داد.
هرچه توجه کودک خصوصا به صورت شنیداری افزایش پیدا کند، به بیشتر شدن دایره لغات و راحتتر حرف زدن آنها هم منتهی میشود، زیرا زمانی که در شنیدن توجه میکنند، کلمات و حروف را به صورت درست یاد میگیرند و در ذهنشان ثبت میشود. توجه در مهارتهای شنیداری به آنها کمک میکند که دروس را بهتر فرا بگیرند و در کلاس، توجه خود را جلب درس معلم کنند. همچنین کودکانی که از توجه دیداری و شنیداری خوبی برخوردارند، حافظهی خود را هم راحتتر میتوانند بهبود دهند.
حافظه کودک
حافظهی انسانها در طول زندگی آنها نقش بسیار پررنگ و البته مهمی دارد. حافظه هم درست مثل توجه به دو دستهی حافظهی دیداری و حافظهی شنیداری تقسیم میشود و هرکدام از این موارد به تنهایی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید بتوان حافظه را مهمترین مهارت لازم برای کودکان تلقی کرد. از آن جهت که در رشد و پرورش بسیاری از کارها و فعالیتها تاثیرگذار است و ضعف در آن میتواند مشکلاتی را به خصوص در تحصیل کودک ایجاد کند.
-
حافظه شنیداری
حافظه شنیداری در واقع به کودکان کمک میکند که کلمات و اطلاعات مختلف را به خاطر بسپارند و در زمان مناسب به یاد بیاورند. در واقع یکی از عوامل یادگیری زبان در کودکان، حافظهی شنیداری است به این صورت که با شنیدن کلمات و صحبتهای دیگران متوجه میشوند که کدام کلمه چه معنی میدهد و در چه موقعیتی باید مورد استفاده قرار بگیرد. کودکانی که در حافظهی شنیداری مشکل دارند معمولا در یادگیری زبان و صحبت کردن هم با سختی مواجه هستند.
لازمهی تقویت حافظهی شنیداری هم انجام تمرینهای مناسب با آن است وگرنه با رشد کودک این ضعف بیشتر خودش را نمایان میکند و میتواند به کاهش اعتماد به نفس در کودک منجر شود. اما با راهکاری که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت میتوانید به راحتی جلوی بروز این اتفاقات را بگیرید.
-
حافظه دیداری
حافظهی دیداری از جمله مهارتهای مهمی است که تقویت آن به نسبت حافظه شنیداری سادهتر است. حافظهی دیداری به کودک کمک میکند که تصاویر را بهتر درک کند و رنگها، شکلها، حروف، واژهها و… را راحتتر بیاموزد. حافظه دیداری را میتوان به دو بخش حافظهی دیداری بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم کرد.
هرچه حافظه دیداری بلند مدت قویتر باشد میتوان گفت که کودک حافظهی دیداری قویتری دارد. البته باید توجه داشته باشید که اگر حافظه کوتاه مدت کودک ضعیف باشد، حافظه بلند مدت آن هم ضعیف خواهد شد. پس همهی اینها در کنارهم میتوانند به رشد حافظهی دیداری کودک کمک کنند.
برای داشتن اطلاعات دقیق از مهارتهای لازم برای کودکان و راههای تقویت آنها حتما به اینستاگرام نورولند سری بزنید.
خواندن و مهارت نوشتن کودک
خواندن و نوشتن را کودکان از اول ابتدایی که به مدرسه میروند، میآموزند. اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش آموزش کودک، برخی از خانوادهها قبل از سن مدرسه به کودک خود خواندن و نوشتن را میآموزند. در هر صورت بعد از اینکه کودک شروع به یادگیری خواندن و نوشتن کرد، باید در کنار آن تمرین انجام دهد تا این مهارت را تقویت کند. خواندن و نوشتن اصلیترین مهارتی است که کودکان باید آن را یاد بگیرند و به سمت کلمهسازی، جملهسازی و دیگر مهارتهای مربوط به نوشتن گام بردارند. یادگیری حروف، تشخیص حروف، کلمهسازی، جملهسازی و ساختاربندی جمله از مهارتهایی هستند که در طول فراگیری خواندن و نوشتن، کودک باید یاد بگیرد و تمارین مناسب با آن را انجام دهد.
آموزش ریاضی کودک
ریاضی یکی از دروسی است که بچهها معمولا سخت یاد میگیرند یا خیلی تمایلی به تقویت آن ندارند. ریاضی با شناخت اعداد شروع میشود و در ادامه با شمردن و یادگیری ترتیب اعداد ادامه مییابد. این اتفاقات ممکن است در دوران مدرسه برای کودک بیفتد و اگر کودک علاقمند باشد شاید قبل از دوران مدرسه هم بتواند آنها را فرا بگیرد.
بعد از اینکه با اعداد به طور کامل آشنا شد و توانست به خوبی اعداد را بشمارد، نوبت آن است که با عملیاتهای ریاضی آشنا شود. یادگیری عملیات ریاضی به کودک کمک میکند که از اعدادی که شناخته و یاد گرفته، استفاده کند. جمع و تفریق اولین و سادهترین فرمولها و اعمال ریاضی است که کودکان باید با آن آشنا شوند.
اینجا جایی است که کودکان ممکن است احساس سختی کنند و به ریاضی علاقهای نشان ندهند. شما باید ریاضی را برای او جذاب کنید تا برای یادگیری آن علاقمند شود. کودکان عاشق بازی کردن هستند و بهترین راه برای اینکه توجه آنها را به ریاضی جلب کنید، این است که در میان بازی به آنها آموزش دهید. اما چگونه میتوان ریاضی را در میان بازیهای کودکان جای داد؟ در ادامه به شما راهحلی را خواهیم گفت که نه تنها ریاضی، بلکه تمامی مهارتهای لازم برای کودکان که در این مقاله ذکر شد را بتوانید در خلال بازی به کودک خود آموزش دهید و او را به درس خواندن علاقمند کنید.
چگونه میتوان مهارتهای لازم در کودکان را با بازی تقویت کرد؟
تا به اینجا در مورد مهارتهای لازم در کودکان صحبت کردیم و به شما گفتیم که کودکتان چه مهارتهایی را باید یاد بگیرد و تقویت کند تا در آینده به مشکل نخورد. مهارتهایی که گفته شد همگی اکتسابی هستند و کودک باید در طول دوران زندگی خود آنها را کسب و تقویت کند. توصیه میکنیم اگر برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری قصد دارید بازیهایی را بیاموزید حتما به مقاله مربوطه که به آن لینک داده شده است مراجعه کنید.
رفتن به پیش دبستان و دریافت آموزش پیش دبستانی از جمله راههایی است که به تقویت مهارت کودک منجر میشود. در پیش دبستانی، مهارتهای از جمله مهارت دستی ، هماهنگی چشم و دست ،تقویت نیمکره مغز کودک و مهارت دست ورزی کودک تقویت میشود که موحب بهبود مهارت های عمومی او میشود.
برای اینکه بتوانید مهارتهای کودک خود را بهبود ببخشید، نیاز است که آن را وارد بازی کنید و نورولند این کار را برای شما انجام داده است. نورولند یک بازی موبایلی است که در میان بازیهای سرگرمکننده و جالب، تمرینهای مرتبط با مهارتهای گفته شده را به کودک شما نمایش میدهد تا با انجام آنها مهارت مورد نظر را بهبود بخشد. در ادامه قصد داریم تا کارکردهای این بازی اندروید آموزشی کودکان را بیشتر بررسی کنیم.
همه چیز دربارهی بازی نورولند
نورولند یک بازی اندروید آموزشی کودکان است که مناسب کودکان 3 تا 8 سال میباشد. نورولند شامل چندین بازی سرگرمکننده برای بچههاست و بعد از هر بازی که کودک انجام دهد، تمرینی مناسب ردهی سنی او برایش نمایش میدهد تا کودک آن را حل کند.
بعد از اینکه کودک تمرین را حل کرد، دوباره میتواند یک بار دیگر بازیهای سرگرمکننده موجود در بازی را انجام دهد. بعد از اینکه چند تمرین انجام داد، بازی طبق هوش مصنوعی تشخیص میدهد که کودک در چه مهارتهایی ضعف بیشتری دارد و برای او آن دسته از تمارین را بیشتر نشان میدهد تا کودک بتواند آن را تقویت کند.
شما به عنوان والدین به پنل جداگانهای در بازی دسترسی خواهید داشت که در آن میتوانید میزان پیشرفت و بازی و تعداد تمارینی که کودک شما انجام داده است را مشاهده کنید و ببینید که در چه مهارتهایی ضعف بیشتری دارند. این کار به شما کمک خواهد کرد که بازیها و سرگرمیهایی که میخواهید با کودک خود انجام دهید را طبق آن مهارت برنامهریزی و به تقویت و بهبود بیشتر آن کمک کنید. در کنار این نمودارها و گزارشاتی که به شما از انجام تمارین داده میشود، میتوانید زمان مشخصی را برای بازی کودک خود درنظر بگیرید تا بیش از آن بازی نکند و نگران ضرر احتمالی بازی موبایلی و استفاده از موبایل نباشید.
برای دانلود بازی نورولند میتوانید از کافه بازار و سایت نورولند اقدام کنید.
سخن پایانی
اگر به مهارت کودک اهمیت ندهید، میتواند در سنین بزرگسالی آنها را با مشکل مواجه کند و علاوه بر درس و مدرسه، در دیگر موقعیتهای زندگی هم دچار کاستی شوند. اما تقویت مهارت کودک و یادگیری آنها امروزه کار دشواری نیست. فقط کمی تلاش و پیگیری میخواهد تا کودک در مسیر درستی به پیشرفت و توسعهی فردی خود ادامه دهد و در آینده فرد مفیدی برای خود و جامعهای که در آن زندگی میکند، بشود. نورولند تمامی امکانات مورد نیاز را در اختیار شما قرار داده است تا با استفاده از آن راحتتر از همیشه به کودک خود کمک کنید.
در این مقاله سعی کردیم که شما را با مهارت ضروری کودک باید بلد باشند آشنا کنیم و در کنار آن به شما راهحلی را معرفی کردیم که بتوانید با استفاده از آن سادهتر از همیشه این امکان را برای کودکان خود فراهم کنید که اصلیترین مهارت کودک را نه تنها یاد بگیرند، بلکه به پیشرفت و توسعهی آن هم فکر کنند.
امیدواریم که از این مطلب استفاده کرده باشید و خوشحال میشویم اگر نظرات خود را دربارهی بازی نورولند و این مقاله، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. قطعا نظرات شما به ما کمک خواهد کرد که روز به روز پیشرفت کنیم و بازی باکیفیتتری برای شما آماده کنیم.
[…] با ارائهی مطالبی مفید به افزایش دانش شما در زمینهی مهارت کودک بیافزاییم تا برای کودک خود والدین بهتری باشید. […]
[…] میکنند که نمیتوانند تمرکز طولانی مدت کنند. و تقویت مهارت کودک با توجه و تمرکز او رابطه مستقیم […]
[…] پیشین نورولند نیز راهکارهایی برای تقویت حافظه و مهارت کودک بطور مفصل ارائه کردهایم. در این مقاله استراتژیهای […]
[…] ساعتها به خود جلب کند. اما تاثیرات نقاشی به عنوان یک مهارت کودک بر کودکان بیش از آن چیزی است که فکر […]
[…] انتهای این مطلب با نورولند همراه باشید تا بیشتر با این مهارت کودک آشنا […]
[…] شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چگونه میتوان این مهارت کودک را بهبود […]