فهرست مطالب
بازی در خانه با هدف مهارت آموزی
آیا تاکنون برای انجام بازی در خانه با کودکتان با چالش مواجه شدهاید؟ آیا شما هم این دغدغه را دارید که بازی در خانه انجام دهید که علاوه بر سرگرم کردن کودکتان به تقویت مهارت او نیز کمک کند؟ ما همیشه در نورولند تلاش کردهایم تا با ارائه راهکارها و ایدههای نو برای انجام بازی ساه در خانه به این دغدغههای شما پاسخ داده باشیم. در اینستاگرام نورولند هم هر روزه بازیهای تقویتی و راهکاری مفید تربیت کودک باهوش را با شما به اشتراک میگذاریم. در این مقاله نیز قصد داریم 4 ایده جدید دیگر برای انجام بازی در خانه به شما ارائه کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
4 راهکار عالی برای بازی در خانه
1. اصلاح غلط املایی با موشک بازی
در این بخش قصد داریم با یک بازی بسیار آسان و سرگرم کننده غلط املایی را در کودکان کاهش دهیم. برای انجام این بازی به چه چیزی نیاز داریم؟ تعدادی موشک کاغذی! روی بال هر موشک یک کلمه بنویسید. بعضی از کلمات را بصورت صحیح و برخی دیگر را با اشتباهات املایی. مثلا روی یکی از موشکها “صراغ” و روی دیگری “مغازه” و به همین شکل این کار را ادامه دهید. منطقهای را به عنوان فضای فرود موشکها تعبیه کنید. حال تمامی موشکها را به کودک دهید و به او کمک کنید تا موشکهایی که صحیح هستند را فرود بیاورد و بقیه موشکها را برگرداند. این روند را هر بار با کلمات جدیدتر تکرار کنید.
برای بالا بردن چالش بازی هربار تعداد کلمات را بیشتر کنید و یا از کلمات پیچیدهتری استفاده کنید.
2. آموزش کلمه سازی با بازی
برای انجام این بازی به چند عروسک مختلف نیاز داریم که دست داشته باشند:) مثل خرس، گوسفند و …
عروسکها را در مکانهای مختلف بچینید. روی هر دست از هر عروسک یک حرف از حروف الفبا قرار دهید. هر بار یک کلمه (مثلا “ساحل”) را مشخص کنید و به کودک بگویید میخواهیم این کلمه را بسازیم. سپس به ترتیب حروف این کلمه؛ نشانی همان دست از عروسک مربوطه را بگویید و از کودک بخواهید آن را انتخاب کند تا حروف یک به یک کنار هم چیده شوند. مثلا اگر حرف “س” در دست چپ خرس قرار داشته باشد، در مرحله اول از کودک بخواهید دست چپ خرس را انتخاب کند. اگر “ا” در دست راست گربه است، پس در مرحله دوم از کودک بخواهید دست راست گربه را انتخاب کند. و همینطور الی آخر… ویدئوی زیر در فهم روال انجام بازی بسیار کمک کننده است.
علاوه بر سخت و طولانیتر کردن کلمات انتخابی، یک راه عالی برای بالا بردن چالش بازی این است که بعضی عروسکها را به صورت پشت و رو قرار دهیم. در اینصورت کودک برای تشخیص دست چپ و راست هم با چالش مواجه میشود.
طبیعی است اگر انجام این بازیها در عین سادگی، برایتان سخت باشد. چرا که ممکن است وقت کافی برای انجام بازیهای متفاوت و جدید با کودکتان را نداشته باشید. بازی موبایلی نورولند که شامل بازیهای متعددی برای تقویت انواع مهارتهای شناختی کودکان است، در این مسیر همراه شماست. با دانلود بازی نورولند میتوانید خیال خود را راحت کنید که کودک شما در عین بازی کردن و سرگرم شدن مهارتهای خود را نیز تقویت میکند. بدون اینکه نیاز باشد خودتان بصورت مستقیم برای اینکار وقت بگذارید.
3. شناخت اشکال هندسی و رنگها با بازی
برای شناخت اشکال هندسی و رنگها به کودکان حتما این بازی را انجام دهید. اگر ماکتی از اشکال هندسی با رنگهای مختلف ندارید هیچ اشکالی ندارد. مطابق ویدئوی زیر بر روی کاغذ از هر شکل هندسی دو سه عدد بکشید، آنها را قیچی کنید و هر کدام را به یک رنگ درآوردید.
برای انجام بازی هر بار تعدادی از این اشکال را در یک ردیف کنار هم بچینید و از کودک بخواهید مثلا مثلث قرمز را بردارد. این کار علاوه بر تقویت شناخت رنگ و اشکال در کودکان، به تقویت توجه و تمرکز کودک نیز کمک میکند. اگر میخواهید بازی مفیدتر و چالشیتر شود، از کودک بخواهید شکل مورد نظر را با “موچین” بردارد. در اینصورت به تقویت مهارت دستورزی او نیز کم کردهاید.
4. آموزش شناخت و تشخیص اعداد با بازی
برای کمک به شناخت اعداد در کودکان این بازی را در خانه امتحان کنید. در این بازی میخواهیم قدرت تشخیص و تفکیک اعداد از یکدیگر را در کودک بالا ببریم. برای انجام این بازی نیاز نیست که کودک از قبل اعداد را بشناسند. در وهله اول کودک باید با تکیه بر قدرت توجه و تمرکز خود و مفهوم شباهت، مشابه یک عدد مورد نظر را از میان ترکیبات عددی متفاوت تشخیص دهد.
ما در ویدئوی زیر برای بالا بردن جذابیت بازی به کمک چند نوشیدنی متفاوت که رنگهای مختلفی دارند این بازی را انجام دادهایم. در تعدادی لیوان یکبار مصرف که نوشیدنی در آن نمایان باشد، چای، شیر، آب و… بریزید و روی هر کدام یک عدد چند رقمی بنویسید. حل یک عدد تک رقمی را به عنوان هدف مشخص کنید و از کودک بخواهید لیوانهایی را که عدد مورد نظر را در خود دارند بردارد و کمی از محتویات هریک را در یک لیوان دیگر بریزید و آنها را باهم مخلوط کند. تغییر رنگی که در اثر ادغام مایعات با هم در لیوان جدید اتفاق میافتد برای کودک بسیار جذاب خواهد بود.
کلام آخر
در این مقاله برای تقویت مهارتهای کلمهسازی، املا و تشخیص اعداد بازیهایی را پیشنهاد دادیم. برای اینکه در مسیر پاسخ به دغدغههای شما در انجام بازی مفید با کودکتان بهتر قدم برداریم به بازخوردهای شما نیاز داریم. برایمان بنویسید که دوست دارید برای تقویت کدام مهارت کودکتان ایدههایی برای بازی کردن بیاموزید تا ما در مقالات بعدی نورولند به آن بپردازیم.
بدون دیدگاه