فهرست مطالب
نقش والدین در درمان اختلال یادگیری کودکان
درمان اختلال یادگیری در کودکان میتواند به شیوههای مختلفی انجام گیرد. بهترین روش، اقدام خود شما به عنوان والدین است. چرا که احتمالا در درستترین زمان ممکن و خیلی زود به این مشکل پی میبرید.
اولین قدم برای مراقبت از کودکان با تعامل آنها در خانه آغاز میشود. در واقع والدین بهترین معلمی هستند که یک کودک میتواند درخواست کند. برای مراقبت صحیح از فرزند خود، این شما هستید که باید قدم اول را بردارید و پیشرو باشید. از آنجا که کودکانی که در یادگیری مشکل دارند اصولا خیلی سریع خسته میشوند، والدین وظیفه دارند یک شیوه تدریس سرگرم کننده و تعاملی را ایجاد کنند. یادگیری فقط به چند کتاب درسی برای این کودکان محدود نمیشود. دامنهی یادگیری باید گسترده شود و همه تجربیات روزانه را در بر بگیرد تا کودک بتواند از آنها یاد بگیرد. از یک سفر ساده به فروشگاه مواد غذایی و نگاه کردن به برچسبها، تا خواندن تابلوهای تبلیغاتی، همه چیز میتواند یک تجربه عالی برای یادگیری باشد. در این مقاله به نکات مهمی که والدین برای بهبود کودکان دارای اختلال یادگیری باید به کار گیرند؛ اشاره میکنیم.
کودکان دارای اختلال یادگیری ممکن است در ابراز احساسات، آرام کردن خود و خواندن نشانههای غیر کلامی دچار مشکل شوند. این میتواند در کلاس و در کنار همسالان آنها مشکل ایجاد کند. خبر خوب این است که شما به عنوان والدین میتوانید تأثیر بسیار زیادی در این حوزه داشته باشید. مهارتهای اجتماعی و عاطفی ثابتترین شاخصه موفقیت برای همه کودکان است. این نکته شامل بچههایی با اختلالات یادگیری نیز میشود.
کمک به درمان اختلال یادگیری در کودکان
وقتی صحبت از اختلالات یادگیری میشود، شناخت و رسیدن به راهی برای بهبود آن آسان نیست. گرچه که مراجعه به متخصصان این حوزه و کمک گرفتن از مدرسه و معلمین میتواند راهکاری مفید باشد؛ اما از نقش خودتان غافل نشوید. شما فرزند خود را بهتر از هر کس دیگری میشناسید. بنابراین در جستجوی گزینههای خود، یادگیری در شیوههای درمان و خدمات جدید و نظارت بر آموزش فرزند خود را در اولویت قرا دهید.
1. درباره اختلال یادگیری فرزندتان بیاموزید
درباره نوع اختلال یادگیری فرزندتان بخوانید و بدانید. دریابید که چگونه این ناتوانی در روند یادگیری تأثیر میگذارد و چه مهارتهای شناختیای را درگیر میکند. اگر درک کنید که چگونه مشکلات یادگیری بر کودک شما تأثیر میگذارد، ارزیابی روشهای یادگیری آسانتر خواهد بود.
2. سرگرمی و یادگیری
انجام بازی های کلمهای تعاملی میتواند به کودک شما کمک کند یادگیری کلمات و جملات جدید برایش سرگرم کننده باشد. بازی های کلمهای میتوانند به فرزند شما کمک کنند تا بر همه مشکلاتی که پیرامون اختلال یادگیری میتواند برایش به وجود آید، غلبه کند. کودکان با تماشای والدین خود یاد میگیرند. به عنوان مثال تحریک عادت به خواندن کتاب و نوشتن میتواند در دراز مدت به فرزندان شما در بهبود یادگیری کمک کند. همچنین استفاده از بازیهای موبایلی مفیدی مانند بازی الفبا با گیگولا که به تقویت مهارت نوشتن و خواندن کودک کمک میکند نیز میتواند مفید باشد.
3. از افراد دیگر کمک بگیرید
کسانی که میتوانند با ارزشترین توصیهها را به شما ارائه دهند، کسانی هستند که در موقعیت شما بودهاند و مشکل شما را داشتهاند. آنها با افزایش آگاهیتان در مورد مشکلی که دارید بهترین کمک را میتوانند به شما داشته باشند.
4. نقاط قوت فرزندتان را پرورش دهید
حتی کودکانی که دارای اختلال یادگیری هستند، در حوزهای از یادگیری مشکل و در حوزه دیگری برتری دارند. به علایق و نقاط قوت فرزندتان توجه کنید. کمک به کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری در ایجاد احساسات مثبت و توجه به قوتهایشان احتمالاً در زمینه حل مشکلات نیز به آنها کمک خواهد کرد.
5. به مهارتهای اجتماعی و عاطفی آنها توجه داشته باشید
مشکلات یادگیری میتواند برای کودکان بسیار ناامید کننده باشد. این کودکان مدام نگران این هستند که در مقابل دوستان و همکلاسیهای خود خجالت بکشند. ناتوانیهای یادگیری و چالشهای تحصیلی همراه آنها میتواند به کاهش عزت نفس، انزوا و مشکلات رفتاری منجر شود. اما شما میتوانید با ایجاد یک سیستم پشتیبانی قوی برای کودکان دارای اختلال یادگیری به آنها در مقابله با مشکلات و ناامیدیها کمک کنید. با تمرکز روی رشد فرزندتان به آنها کمک خواهید کرد عادات عاطفی خوبی را در خود پروروش دهند که زمینه موفقیت در طول زندگی را برای آنان فراهم میکند.
6. از متخصصان کمک بخواهید
بسیاری از متخصصان میتوانند به فرزندان شما کمک کنند. معلمان و متخصصان آموزش دیده میتوانند به کودک شما کمک کنند تا از پس ناتوانیهایش برآید. با این حال باید درک کنید که این روند طولانی و سخت است و اصولا هم میانبری برایش وجود ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینههای تربیتی و تقویتی مربوط به فرزندتان توصیه میکنیم حتما به این صفحه اینستاگرام مراجعه کنید.
متخصصانی که میتوانند به درمان اختلال یادگیری در کودکان کمک کنند
- متخصص شنوایی: اگر کودک شما دچار مشکلاتی در یادگیری است، یک متخصص شنوایی سنجی میتواند به فرزند شما کمک کند.
- مشاور آموزشی: یک مشاور آموزشی از آنجا که سوابق تحصیلی ویژهای دارد میتواند با ارائه ارزیابیهایی ارزشمند به شما کمک کند. آنها میتوانند در مورد برنامه درسی مدرسه راهنماییهایی ارائه دهند و مشکلاتی را که فرزند شما ممکن است تجربه کند، ساده کنند.
- درمانگر آموزشی: آنها میتوانند برای مشکلاتی که در طی روز در مدرسه وجود دارد، راه حلهایی پیدا کنند.
- متخصص اختلالات یادگیری: آنها برای برخورد با همه مشکلاتی که فرزند شما ممکن است در مشکلات یادگیری با ان روبه رو باشد، مناسب هستند.
- متخصص مغز و اعصاب: متخصصان مغز و اعصاب از آنجا که میتوانند اطلاعات ارزشمندی درباره هرگونه مشکلی در مغز ارائه دهند، مفید هستند.
- روانشناس (بالینی): روانشناسان میتوانند روشهای درمانی مناسبی را برای مشکلات روحی یا روانی پیدا کنند.
- روانشناس مدرسه/ آموزش: از آنجا که مدرسه نقش مهمی در زندگی کودک با اختلال در یادگیری دارد، روانشناسان مدرسه میتوانند به بهترین وجه مشکلات فرزند شما را برطرف کرده و برای کمکهای مناسب پیشنهادات خود را ارائه دهند.
- گفتار و زبان درمانگر: کودکان دارای مشکلات گفتاری یا زبانی میتوانند از متخصصانی که برای کمک به آنها آموزش دیده اند، کمک بگیرند.
منابع:
وبسایت helpthemshine و helpguide
بدون دیدگاه