فهرست مطالب
اگر فرزندتان بیش فعال است و شما مدام با پرسیدن این سوال از خود که “با بیش فعالی کودکان چه کنیم؟” سعی دارید این مسئولیت را از سر خود باز کنید؛ باید بدانید که بی ثباتی و کم توجهی؛ مسئولیت رسیدگی به کودکان بیش فعال را دشوار میکند. بیشتر اوقات میبینید که آنها با انرژی و سهولت بی حد و حصر از یک فعالیت به یک فعالیت دیگر می پرند. یک کودک بیش فعال ممکن است حتی در توجه و نشستن روی صندلی خود مشکل داشته باشد.
با این همه؛ داشتن کودک بیش فعال “بد یا خیلی سخت” نیست. فقط ممکن است که به توجه و حوصله بیشتری از سمت شما نیاز داشته باشد تا انرژی و روند فکری خود را به درستی هدایت کند.
در مقالات پیشین نورولند دربارهی بیش فعالی کودکان ؛ انواع آن و بازی درمانی برای کنترل بیش فعالی کودکان صحبت کردیم. در این مقاله به بررسی روشهایی برای تخلیه انرژی و کنترل این کودکان میپردازیم.
همانطور که در مقالات پیشین به طور مفصل علائم بیش فعالی کودکان را نام بردیم؛ آنها:
- در گوش دادن یا دنبال کردن دستورالعملها مشکل دارند.
- نمیتوانند در جای خود بنشینند و زیاد حرکت میکنند.
- زیاد صحبت میکنند یا مکالمه دیگران را قطع میکنند.
- نمیتوانند یک برنامه را مرحله به مرحله انجام دهند.
- پر هیاهو و پرانرژی هستند.
- میتوانند به راحتی نگران، ناامید، عصبانی و غمگین شوند.
بیش فعالی به مغز مربوط میشود. از این رو بهترین راه برای رسیدگی به کودکان بیش فعال این است که آنها را آرام کنید. در ادامه روشهایی برای این منظور ارائه میکنیم.
5 راه آسان برای کنترل بیش فعالی کودکان
1. انرژی کودک را در جای مناسبی تخلیه کنید
فعالیت یا وسیلهای پیدا کنید تا انرژی آنها را تخلیه کنید و ذهن آنها را آرام کند. کودکان باید زیاد بدوند و بازی کنند. بنابراین در فعالیت و کلاسهایی سرمایه گذاری کنید که به آنها کمک کند انرژی و فعالیت بدنی لازم خود را صرف کنند و ذهن خود را تسکین دهند.
همچنین میتوانید جعبههای مختلف بازی کودک را در اختیارشان قرار دهید تا به آنها کمک کند بر روی فعالیتهای مبتنی بر بازی تمرکز کنند. این امر به تقویت مهارت حافظه و تمرکز آنها نیز کمک میکند.
2. با کودک خود به روشی ساده صحبت کنید
توجه کامل خود را به آنها معطوف کنید. به نگرانیها، علایق و دلهرههای آنها گوش دهید. همچنین کودکتان را وادار کنید تا لیست کارهایی که باید انجام دهند را تهیه کنند و دستورالعملهای داده شده را اجرا کنند.
3. به کودکتان کمک کنید تا با احساسات خود کنار بیاید
کودکان مبتلا به بیش فعالی به سختی میتوانند عصبانیت، غم و نگرانی را تحمل کنند. به آنها کمک کنید تا با احساسات خود کنار بیایند. سعی کنید به آنها بگویید چه چیزی خوب و چه چیزی بد است.
4. سعی کنید کودکتان را آرام کنید
حواس پرتی را به حداقل برسانید. سعی کنید کودک را به نقطهی امن آرامش برسانید. صبور باشید. یک نفس عمیق بکشید و به خود یاداوری کنید که مصمم هستید او را آرام کنید و از سطح بالای انرژی او استفاده کنید.
5. رفتار درمانی کنید
به کودکتان برای خوش اخلاقیاش پاداش دهید. سعی کنید خودتان به روال روزانه خود پایبند باشید. کودکتان را به برقراری نظم تشویق کنید و به او بگویید که از او چه انتظاری دارید. بهترین راه برای مقابله با یک کودک بیش فعال این است که ذهن و بدن او را درگیر کنید و انرژی او را به شیوهی درستی تخلیه کنید.
7 بازی و فعالیت برای مشغولیت و ایجاد انگیزه در کودکان بیش فعال
1. ورزشهای رزمی- برای تخلیه انرژی
وقتی کودکان ورزشهایی رزمی مثل کاراته را یاد میگیرند، حالتهای بدنی مختلفی را انجام میدهند که به تخلیه انرژی آنها کمک میکند. همچنین به آنها در تمرکز و آرامش ذهن کمک میکند.
همچنین ایجاد اعتماد به نفس، تقویت تمرکز و ایجاد هماهنگی بیشتر تنها برخی از مزایای ورزشهای رزمی برای کودکان بیش فعال است.
2. ورزش در فضای باز- برای داشتن فعالیت مداوم
ورزش در فضای باز مانند فوتبال، بسکتبال، والیبال، بیس بال و بدمینتون بازیهایی عالی برای کودکان بیش فعال است. زیرا کودک در این بازیها هیچ وقت در یک حالت ایستاده نیست.
در این فعالیتها کودک دائماً در حال حرکت و استفاده از گروههای بزرگ عضلانی خواهد بود که آنها را متمرکز نگه میدارد. آنها همچنین میتوانند به واسطهی این بازیها با روحیه تیمی، ورزشکاری و رقابت آشنا شوند.
با این حال اگر نمیتوانید کودکتان را برای ورزش در فضای باز قرار دهید، میتوانید آنها را وادار به دویدن کنید.
3. موسیقی- برای آرام کردن ذهن
موسیقی یک راه عالی برای کسب ارامش بعد از ساعات مدرسه است. موسیقی همزمان دو نیمکرهی مغز را تمرین میدهد. بنابراین باعث آرامش مغز میشود، که این به نوبه خود باعث میشود کودک اطلاعات را بهتر ذخیره کنند.
4. شنا- برای نظم و انضباط شخصی
یکی دیگر از فعالیتهای موثر برای کودکان بیش فعال شنا است. زیرا حرکت مداوم، انضباط شخصی و کالری سوزی را به همراه دارد.
5. اجرای نمایش و تئاتر- برای بروز خلاقیت
تئاتر یک فعالیت خلاقانه برای درگیر کردن کودکان بیش فعال است. این امر به تمرین، هماهنگی، حافظه تیز، اعتماد به نفس و مهارت افراد نیاز دارد. همچنین به بچه ها کمک می کند تا چالشهای شخصی خود را بپذیرند و مهارت سخنرانی در جمع را تقویت کنند.
6. طبیعتگردی- برای تسکین بدن
طبیعت روشهای خاص خود را برای تسکین کودک بیش فعال دارد. به ما اعتماد کنید! کودکان طبیعت را دوست دارند.
پیاده روی، صخره نوردی، قایقرانی و … گزینههای بسیار خوبی برای تخلیه درست انرژی زیاد کودکتان است.
7. بازیهای فکری- برای تقویت مغز
بازیهایی مانند شطرنج، جفت کارتهای تطبیقی و… تمرینات عالی برای مغز هستند. این گزینهها برای کودکان بیش فعال بسیار عالی است زیرا به انها کمک میکند در یک مکان بنشینند و تمرکز کنند.
این نوع بازیها برای کودکانی که برای مدت کوتاهی توجه و انرژی بالایی دارند ایده آل است. زیرا به آنها کمک می کند اعتماد به نفس خود را تقویت کنند. برای اینکه بازیهای متنوع و مفیدی را یاد بگیرید، به اینستاگرام نورولند مراجعه کنید.
منبع: flintobox
بدون دیدگاه