فهرست
14 روش برای آشنایی کودک با حیوانات و مقابله با ترس از آن‌ها
۱۴۰۱/۱۲/۰۱
نگین حافظی
0 نظرات

ترس از حیوانات فرزندت رو از بین ببر!

کودکان چگونه فرق بین خر و گوزن را متوجه می‌شوند؟ چگونه بین غذایی که گاو می‌خورد و غذایی که اردک می‌خورد فرق می‌گذارد؟ آیا کودک شما می‌داند کرگدن چیست؟ آیا اگر از آن‌ها بپرسدید گورخرها لکه‌هایی روی سطح بدن خود دارند و پلنگ ها راه راه هستند یا برعکس جواب درستی به شما می‌دهند؟ آشنایی با حیوانات به آن راحتی که فکر می‌کنید هم نیست! به خصوص اگر ترس از حیوانات مانع نزدیک شدن کودک به آن‌ها شود.

اغلب کودکان به طور طبیعی به حیوانات علاقه دارند. جالب است بدانید که آشنایی با حیوانات می‌تواند به کودک شما کمک کند تا رشد کند. با مراقبت از حیوان خانگی کودک کوچک شما می‌تواند عشق ورزیدن و مفهوم مراقبت را بیاموزد و از همان دوران کودکی آن‌ها را تمرین کند. بنابراین آشنایی با حیوانات هم برای کودکان لذت‌بخش است و هم فواید زیادی برای آن‌ها دارد. پس خالی از لطف نیست اگر در مورد این موجودات شگفت انگیز بیشتر بیاموزید و آن را به کودکان نیز منتقل کنید.

ما در این مقاله نورولند تلاش کرده‌ایم تا نکات مفیدی را درباره‌ی جلوگیری ترس از حیوانات و راهکارهای آشنا کردن کودکان با حیوانات مختلف را به شما ارائه کنیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید. همچنین توصیه می‌کنیم برای اینکه والد آگاهی باشید و راهکارهای تربیتی صحیحی استفاده کنید به اینستاگرام نورولند مراجعه کنید.

بازی-مراقبت-از-حیوانات

درمان ترس از حیوانات در کودکان

فرزند شما نمی تواند از خانه خارج شود؛ زیرا گربه همسایه از به بیرون پنجره به او خیره شده است؛ او به قدری از سگ‌ها می‌ترسد که وقتی برنامه‌ای درباره توله سگ‌ها از تلویزیون پخش می‌شود از اتاق بیرون می دود؟

بچه ها در هر سنی می‌توانند از حیوانات بترسند، حتی حیوانات اهلی و خانگی که اکثر ما روزانه با آن‌ها روبرو می‌شویم. در برخی موارد، بچه‌ها با گذشت زمان با حیوانات آشنا و دوست می‌شوند. با این حال، در موارد دیگر، ترس کودک از حیوانات می‌تواند فلج کننده باشد و حتی در بزرگسالی، بر عملکرد او تاثیر گذارد.

دکتر توماس اولندیک، مدیر مرکز مطالعات کودک و پروفسور روانشناسی بالینی در ویرجینیا تک، اقداماتی را پیشنهاد می‌دهد که والدین می‌توانند برای کمک به فرزندشان برای غلبه بر ترس از حیوانات انجام دهند. در ادامه این پیشنهادات را بررسی می‌کنیم:

1. کودک را درک کنید

 اولندیک می‌گوید ترس «احساس بسیار عادی» است، وقتی صحبت از آشنایی بچه‌ها با حیوانات می‌شود؛ طبیعی است که کودکان خردسال از چیزهای ناآشنا یا غیرقابل پیش بینی بترسند. همانطور که کودک رشد می‌کند، او دانشی در مورد نحوه “زندگی و فواید وجود” حیوانات کسب می‌کند و همچنین اعتماد به‌نفس در توانایی مقابله با طبیعت غیرقابل پیش بینی آن‌ها به دست می‌آورد.

برخورد با ترس کودک از حیوانات، این نگرش به شما در نشان دادن برخوردی آرام‌تر و درکی بیشتر کمک خواهد کرد. و همین به کودک کمک می‌کند تا در آرامش با حیوانات روبرو شود.

2. به موقع مداخله کنید

اگر‌چه برای کودکان خردسال ترس از حیوانات طبیعی است؛ اما اولندیک توضیح می‌دهد که سه عامل اصلی وجود دارد که وخامت اوضاع را آشکار می‌کند و به شما نشان می‌دهد که آیا باید نگران این ترس باشید یا خیر! این عوامل شامل فراوانی، شدت و مدت است.

اگر کودک فقط از راه رفتن در باغ وحش کمی عصبی شود، این احتمال وجود دارد که او به طور طبیعی و بدون هیچ کمک اضافی ترس را گنار بگذارد. با این حال، اگر ترس فرزند شما به هر طریقی زندگی او را به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌دهد و توانایی او برای رفتن به مدرسه، بیرون رفتن و بازی کردن، یا بازدید از خانه یک دوست یا اقوام را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ مهم است که مداخله کنید.

3. به ترس کودک دامن نزنید

بعضا والدین روش‌هایی را برای مقابله با فوبیای حیوانات کودک اتخاذ می‌کنند که به افزایش ترس از حیوانات کودک می‌انجامد. اگر فرزند شما از حیوانات می‌ترسد؛ او را به روبرو شدن با حیوان مورد نظر مجبور نکنید! برای مثال اگر فرزند شما از سگ می‌ترسد؛ به جای اجبار او برای لمس سگ؛ به او بگویید: “من می‌دانم که سگ‌ها می‌توانند باعث ترس تو شوند زیرا  بزرگ هستند و دوست دارند به تو نزدیک شوند. اما سگ‌ها این کار را انجام می‌دهند زیرا آن‌ها تو را دوست دارند و ما با هم تلاش خواهیم کرد تا به تو کمک کنیم احساس بهتری حین دیدن یک سگ داشته باشی”.

4. صبورانه و گام به گام جلو بروید

برای مقابله با فوبیای حیوانات کودک باید یک فرآیند گام به گام تنظیم کنید که به کودک شما کمک می2کند تا با حیوانات راحت‌تر و آشنا تر شود. ابتدا تصاویری از حیوانات را به او نشان دهید، سپس با هم کتاب هایی در مورد آن‌ها بخوانید و سپس برای او یک حیوان عروسکی بگیرید تا با او بازی کند. وقتی دیدید که فرزندتان دیگر می‌تواند بدون نشان دادن علائم ترس در مورد حیوانات صحبت کند، اجازه دهید حیوانی را پشت یک حصار ببیند تا کاملا احساس امنیت کند. به آرامی این روند را انجام دهید، به سمت قرار گرفتن در اتاق با یک حیوان، نشستن در کنار یک حیوان، و زمانی که او آماده شد، به سمت نوازش کردن یک حیوان بروید.

5. کودک را توانمند کنید

اغلب فوبیای حیوانات کودک به این دلیل است که او فکر می‌کند، توانایی دفاع از خود را در برابر حیوانات ندارد. باید به کودک بیاموزید که وقتی از چیزی می‌ترسد؛ باید راه دفاع از خود در مقابل خطرات احتمالی آن را بیاموزد و سپس با آن ترس کنار آید. آشنا کردن کودک با حیوانات در این راستا مفید خواهد بود. در ادامه به بررسی روش‌های آشنا کردن کودک با حیوانات خواهیم پرداخت:

راهکارهای ساده برای آشنایی با حیوانات و جلوگیری از ترس از حیوانات از این راه

اگر فرزند شما از حیوانات نمی‌ترسد؛ اما با آن‌ها آشنایی ندارد؛ یا حتی اگر ترس از حیوانات دارد و می‌خواهید از طریق آشنایی با حیوانات به ترس کودک کمک کنید؛ در در اینجا چند ایده شگفت انگیز و در عین حال کاملاً ساده را با شما مطرح می‌کنیم که مطمئناً آشنایی با حیوانات را برای کودک شما آسان و لذت‌بخش می‌کند.

6. آهنگ‌های حیوانات را بخوانید

موسیقی راهی عالی برای یادگیری بچه‌ها است. از طریق قافیه‌ها و آهنگ‌های سرگرم کننده می‌توان کودکان را با صفات و ویژگی‌های حیوانات مختلف آشنا کرد. ترانه‌های زیادی برای آشنا کردن کودک با انواع حیوانات؛ غذاهایی که می‌خورند، جای زندگی و صداهایشان وجود دارد که ما نمونه‌ای از این ترانه‌ها را اینجا آورده‌ایم.

هر حیوونی تو دنیا

غذا داره مانند ما

بعضی فقط دون میخورند

بدون دندون میخورند

مثل خروس پر طلا

جوجه ها و کبوترها

بعضی دیگه میرند شکار

دندون دارند قطار قطار

دندون های تیزی دارند

گوشت میخورند چون گوشتخوارند

مثل پلنگ و شیر و گرگ

بعضی کوچک بعضی بزرگ

بعضی دیگه دندون دارند

اما فقط علف خوارند

مثل گاو و اسب و الاغ

توی جنگل و دشت و باغ

7. به طبیعت گردی بروید

در محله خود قدم بزنید یا به یک پیک نیک نزدیک بروید. مسیرهای طبیعت گردی فرصت‌های متنوعی برای یادگیری در مورد حیوانات اهلی فراهم می‌کنند. شما در مسیر پیاده روی یا در پیک نیک احتمالا خیلی راحت با اردک، مرغ، انواع حشرات و پرندگان، گوسفند یا گاو یا حتی سگ و گربه رو به رو خواهید شد، بچه‌ها از طریق مشاهده درک بصری بهتری پیدا می‌کنند و راحت با حیوانات آشنا می‌شوند. می‌توانید برای داشتن یک آخرِ هفته جذاب بازدید از استخر ماهی یا مزرعه را به کودکتان پیشنهاد دهید و ببینید که چقدر هم از این کار لذت می‌برد.

8. از وعده‌های غذایی استفاده کنید!

کلم بروکلی را به گوسفند یا پنکیک را به فیل تبدیل کنید! پشمک را به گوسفند تبدیل کنید و با ماکارونی مار بسازید! با ایجاد کمی تفاوت در دیزاین صبحانه یا دیگر وعده‌های غذایی کودکتان هم غذا خوردن را برای او لذت‌بخش‌تر کنید و هم خوردن را به یک تجربه شیرین یادگیری تبدیل کنید.

9. از بازی های موبایلی مراقبت و آشنایی با حیوانات کمک بگیرید

بازی‌های مختلفی برای این منظور وجود دارند. یکی از این بازی‌ها نورولند است که یک بازی موبایلی تقویتی برای کودکان 3-7 سال است. در نورولند یک بازی تحت عنوان “مراقبت از حیوانات” وجود دارد که دنیایی شیرین و هیجان انگیز است. در این بازی کودک وارد جنگلی که حیوانات مختلفی در آن زندگی می‌کنند می‌شود. در این میان حیواناتی وجود دارند که بیمار هستند یا مشکلاتی دارند. مثلا زرافه‌ای که گردن آن شکسته است. گوزنی که در خس و خاشاک گیر افتاده یا خرسی که به خاطر خوردن زباله‌های موجود در جنگل دچار معده درد شده.

مراقبت-از-حیوانات-نورولند

کودک در این بازی تلاش می‌کند تا بعد از پیدا کردن حیواناتی که به کمک و درمان نیاز دارند؛ آن‌ها را به مرکز درمانی مورد نیاز برساند. کمک کند مشکلاتشان حل شود و بعد از درمان کامل به آن‌ها غذای مناسبی می‌دهد. در نهایت هم آن‌ها را سالم و شاداب به جنگل برمی‌گرداند.

کودک در جریان این بازی با حیوانات و انواع مشکلاتی که حیوانات مختلف می‌توانند داشته باشند آشنا می‌شود. و از مراقبت، غذا دادن و کمک کردن برای بهبود حیوانات بیمار لذت می‌برد. می‌توانید این بازی مفید را از کافه بازار دانلود و نصب کنید.

لینک دانلود رایگان بازی نورولند

10. از بازی‌های کاغذ و قلمی و نقاشی استفاده کنید

تصاویر واضحی از حیوانات مختلف را چاپ کنید و از کودک بخواهید آن‌ها را رنگ‌آمیزی کند. انواع کاربرگ‌های مختلف حیوانات که با اتصال نقاط پشتِ هم اشکال مختلفی از حیوانات را نتیجه می‌دهد امتحان کنید. بازی‌ها و فعالیت‌های معماگونه‌ی بسیاری در مورد حیوانات وجود دارند که خیلی راحت می‌توانید با جستجو در اینترنت آن‌ها را پیدا کنید. اگر خلاقیت و حوصله داشته باشید می‌توانید خودتان از این کاربرگ‌ها برای فرزندتان بسازید:)

11. کتاب خواندن را فراموش نکنید

همانطور که می‌دانید امکان دیدن بسیار زیادی از حیوانات از نزدیک وجود ندارد. مگر رفتن به باغ وحش که این مورد هم در همه شرایط ممکن نیست. یکی از بهترین منابع برای آموزش و صحبت با کودکان درباره حیوانات در هر جا و شرایطی استفاه از کتاب‌های تصویری مفید است. کتاب‌هایی که به کمک آن‌ها کودک حقایق شگفت انگیزی را درباره حیوانات می‌آموزد! درباره حیوانات در کتاب‌ها صحبت و بحث کنید و ذهن پرسش‌گر کودکتان را قلقلک دهید تا بیشتر بیاموزد. با بزرگتر شدن کودک او را تشویق کنید تا درباره داستان های حیوانات بیشتر بخواند و اطلاعات کسب کند.

12. عروسک و بازی‌های نمایشی؛ یک راهکار عالی

حتما لباس‌های عروسکی موجود از حیوانات را دیده‌اید. یا عروسک‌های بندانگشتی که بسیار هم جذاب و زیبا هستند. از آن‌ها کمک بگیرید و یک شب‌نشینی عالی و هیجان انگیز با کودکتان تدارک ببینید. عروسک‌های انگشتی را در دستتان قرار دهید و تلاش کنید صدای همان حیوان را تقلید کنید و نمایش جذابی را به راه بیندازید. این یک روش عالی و تخیلی برای آموزش دادن به بچه‌هاست. از این طریق خیلی راحت و بدون دردسر می‌توانید در مورد هر حیوانی (حتی آن‌هایی که منقرض شده‌اند!) به کودکتان اطلاعات اضافه کنید.

13. فیلم و کارتون ببینید

فیلم‌، کارتون و مستندهای بسیار مفیدی که مناسب سن کودک هستند وجود دارند که در مورد حیوانات مختلف اطلاعات به کودک اضافه می‌کنند. با بررسی این موارد و انتخاب نمونه‌هایی که مناسب سن فرزند شما هستند به صورت تصویری و شهودی در مورد حیوانات به او اطلاعات اضافه می‌کنید. وقتی اتفاقی حیواناتی را در نمایش‌ها و فیلم‌های تلویزیونی مشاهده کردید، به آن‌ها اشاره کنید. این حیوانات را نام ببرید و در مورد آنچه که هر حیوان را منحصر به فرد می‌کند با کودکان خود صحبت کنید. با موارد ساده مانند صدای هر حیوان شروع کنید. سپس اطلاعات بیشتری اضافه کنید: اینکه شرایط و محل زندگی او به چه شکل است. دوست دارد چه غذایی بخورد و شرایط مراقبتش به چه شکل است.

14. کاردستی بسازید

یکی دیگر از روش‎‌هایی که برای آشنا کردن کودک با حیوانات عالی است ساخت کاردستی است. شما می‌توانید با استفاده از ابزار و لوازمی که در اطرافتان است ماکتی از حیوانات مختلف را به کمک کودک بسازید و یا حتی از آن‌ها در طراحی و چیدمان اتاق فرزندتان استفاه کنید. برای مثال برای آشنا کردن کودک با لاک پشت از یک شی ضخیم (مثل پوست گردو) برای نشان دادن سفتیِ لاک و از یک شی نرم‌تر مثل اسفنج برای بدنه لاک‌پشت استفاده کنید.

پرسش‌های متداول

چگونه می توانم به فرزندم کمک کنم تا از حیوانات نترسد؟

داستان‌های خنده‌دار در مورد حیوانات بخوانید، از حیواناتی که در محوطه باغ وحش‌ها یا مزارع هستند بازدید کنید، و با حیوانات خانگی دلپذیر بیشتری دیدار کنید. او را مجبور به کنار گذاشتن ترسش نکنید اما حتما روش‌های این مقاله را اجرا کنید.

سخن پایانی

کودکان ما باید سفیرهای آینده مراقبت از حیوانات شوند تا همه موجودات زنده از جمله گونه‌های در معرض خطر بتوانند رشد کنند و زنده بمانند. بنابراین آشنایی با حیوانات و دانستن اهمیت وجود و نقش آن‌ها در زندگی‌ انسان‌ها از دوران کودکی لازم است. مراجعه به مرکز مراقبت از حیوانات پیشنهادی است که به کودک شما کمک می‌کند تا اهمیت مراقبت از حیوانات را به خوبی درک کند.

منابع: وبسایت buzzingbubs ، education و abbottfamily

این پست چقدر مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

امتیاز متوسط 4 / 5. تعداد امتیازها: 1

هیج امتیازی تا پیش از این داده نشده! شما اولین نفر باشید

دیدگاه‌ها