هوش مالی کودک چیست؟
هوش مالی کودک به کودک کمک میکند تا درک بهتری از کاربرد مسائل مالی داشتهباشد و در آینده بهتر بتواند دارایی خود را مدیریت کند. هرچند ممکن است والدین دوست نداشتهباشند در مورد مسائل مالی با فرزند خود صحبت کنند؛ اما لازم است بدون مضطرب کردن کودک، مسائل مالی را برای او توضیح دهید و سواد مالی او را بالا ببرید.
در این مقاله از سری مقالات بررسی هوش کودک نورولند همراه ما باشید تا سواد مالی کودک را بررسی کنیم. زیرا این هوش برای کنترل بر منابع مالی و داراییها ضروری است.
منبع این مقاله، وبسایت homeschool است.
ضرورت تقویت هوش مالی کودک در چیست؟
تقویت هوش مالی کودک به او درکی اصول مدیریت منابع مالیاش میدهد. در راستای سواد مالی، کودک باید معنای پس انداز، سرمایه گذاری، وام مسکن، نرخ بهره و برنامه ریزی مالی برا بداند. تقویت سواد مالی به کودک کمک می کند تا در سالهای بزرگسالی، منابع مالی خود را مدیریت کند.
موارد زیر از دیگر ضرورتهای تقویت هوش مالی کودک است:
- مسئولیت پذیر شدن
- کوششگر شدن
- محاسبه گری
- افزایش صبر
- یادگیری برنامه ریزی
- درک تفاوت نیاز و خواسته (کم توقع شدن)
- افزایش همدردی
چگونه هوش مالی کودک را تقویت کنیم؟
اگر به فرزندان خود میگویید: «به دانشگاه بروید، نمرات خوب بگیرید و تا زمانی که بازنشسته شوید در یک شرکت بزرگ کار کنید» ممکن است آنها را محکوم به دریافت چک حقوقی کنید. مسیر موفقیت برای فرزندان ما با والدین ما بسیار متفاوت خواهد بود. فرزندان ما نمی توانند به چک های اشتغال مادام العمر و بازنشستگی تکیه کنند.
اما چه باید کرد؟ به گفته رابرت کیوساکی، نویسنده پرفروش «پدر پولدار پدر فقیر»، ما باید از تربیت فرزندانمان دست برداریم تا مانند کارمندان فکر کنند و در عوض باید به آنها یاد دهیم که مانند صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران فکر کنند. توانایی آنها در درک اهمیت ایجاد درآمد غیرفعال از سرمایه گذاری ها، املاک و مستغلات و همچنین سرمایه گذاری برای بازنشستگی برای موفقیت مالی آینده آنها بسیار مهم است. مهارت هایی که سرمایه گذاران ثروتمند همیشه داشته اند اکنون برای سلامت مالی بلندمدت فرزندان ما ضروری است.
بهترین روشهای هوش مالی کودک کدامند؟
آقای کیوساکی میگوید، در راستای آموزش سواد مالی به کودکان بهتر است:
- با در اختیار گذاشتن یک قلک (برای بچههای کوچکتر) یا عابر بانک (برای کودکان بزرگتر) به او پس انداز را آموزش دهید.
- روشهای جمع آوری و خرج کردن صحیح پول را به کودک یاد دهید.
- به کودک یاد دهید تا برای رسیدن به خواستههایش پول جمع کند. (حداقل مبلغی از پول مورد نیاز برای خرید را)
- در ازای جمع کردن پول به او هدیه دهید.
- حل مسئله و درک مسئله را با کودک تمرین کنید.
- تفاوت نیاز و خواسته را به کودک یاد دهید.
- بازی هوش مالی انجام دهید.
با اینکه راهکارهای بالا در تقویت هوش مالی کودک موثرند؛ اما مانند هر آموزش دیگری برای کودکان، در مورد آموزش سواد مالی هم، بهترین روش استفاده از بازی هوش مالی است.
بهترین بازیهای هوش مالی کودک شامل موارد زیر است:
- بازیهای فکری دارای داد و ستد مانند ریچ آنکل و مونوپولی
- بازیهای مشاغل مانند فروشگاه بازی و فرودگاه بازی (این بازیها در سیاره بازیهای نورولند به فراوانی یافت میشوند.)
- بازی ضروری و غیر ضروری (در این بازی شما یک اسم مانند شکلات به کودک میگویید و کودک باید بگوید که آیا آن وسیله برای زندگی ضروری است یا خیر-این بازی به یادگیری تفکیک بین نیاز و خواسته کمک میکند.)
- بازی تقویت هوش مالی با جمع و تفریق با کمک چوب خط
- جدول سودودکو
- جمع آوری کلکسیون سکه، برچسب یا پاک کن
برای دیدن بازیهای بیشتر به صفحه اینستاگرام نورولند سری بزنید.
پرسش و پاسخ
کودک باید معنای پس انداز، سرمایه گذاری، وام مسکن، نرخ بهره و برنامه ریزی مالی برا بداند. تقویت سواد مالی به کودک کمک می کند تا در سالهای بزرگسالی، منابع مالی خود را مدیریت کند.
بله؛ به کمک روشهای از جمله بازی میتوان هوش مالی را در کودکان تقویت کن.
کلام آخر
سواد مالی سالم از خانه شروع می شود. در این مورد چند مسئله وجود دارد که باید انجام دهید تا به بچه ها حس پول را آموزش دهید. این ایده ها را با بچه هایتان به اشتراک بگذارید وقتی به آنها در مورد مدیریت پول آموزش می دهید، طلایی خواهید شد.
به عنوان نکته پایانی بدانید که هوش مالی یک شبه ریشه دوانده یا آموخته نمی شوند. اما با کمی آموزش و به خصوص شروع از سن کم میتوانید آن را در کودک تقویت نمایید.