فهرست مطالب
اگر از مادران در مورد غذا خوردن کودکانشان سوال کنید؛ تقریبا تمامی آنها به بدغذایی و سخت غذا خوردن کودکانشان اشاره خواهند کرد. اغلب کودکان به دلیل بازیگوشی و یا علاقه نداشتن به غذاهای مختلف، عموما به سختی غذا میخورند و والدینشان را در سختی و چالش میاندازند. همانطور که میدانید “بازی” یک راه عالی برای آموزش مسائل مختلف به کودکان است. کودکان با بازی بهتر مسائل را درک میکنند و به دلیل حسِ خویی که در جریان بازی و سرگرمی دارند؛ بهتر با مواردی که دوست ندارند ارتباط برقرار میکنند. غذا دادن به کودکان با بازی و ایدههای نو یک ترفند بسیار عالی برای علاقهمند کردن کودکان به غذاهای مختلف و مفیدی است که برای بدنشان بسیار ضروری و لازم است. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بازیهای تقویتی بیشتر حتما به اینستاگرام نورولند سری بزنید و از راهکاری مفید آن کمک بگیرید.
حتما فکر میکنید چگونه میتوان با بازی کودکان را به غذا خوردن علاقمند کرد. در این مقاله نورولند قصد داریم به دلیل اهمیت بحث غذا دادن به کودکان، بازی این هفته نورولند را با این بحث پیش ببریم و به شما بگوییم چطور با بازی کودک را به غذا خوردن علاقمند کنید و یا حتی از این طریق به تقویت مهارتهایی در کودکتان نیز کمک کنید. پس تا پایان این مطلب با نورولند همراه باشید.
برای انجام این بازی به چه چیزی نیاز دارید؟
هر خوراکیای که در خانه دارید و دمِ دستتان باشد. به عبارت دیگر برای انجام این بازی به هیج ابزار خاصی به جز چند خوراکی و تعدادی ظرف، نیازی نیست.
این خوراکی میتواند غذا (مانند انواع خورشت) باشد یا حتی انواع حبوبات، پاستیل، سبزیجات، میوهها و…
اینکه از کدام یک از این مواد خوراکی استفاده کنید بسته به هدف و سلیقهی شماست. شاید قصد دارید کودکتان را با مواد غذایی خاصی آشنا کنید. شاید هم از آنجا که کودکتان به غذا و خوراکیهای مختلف علاقمند است تصمیم گرفته باشید از علاقه او استفاده کنید و از این طریق مهارتهایی مثل شنیداری، لامسه و … را در او تقویت کنید (که در هر دو صورت باید واقعا شما را تحسین کرد.)
بازی کودکانه “این کدوم غذاست” چه فوایدی دارد؟
- مهمترین فایدهای که این بازی دارد این است که ارتباط کودک با غذا و انواعِ خوراکی را بهتر میکند. کودک به غذاها علاقهمند شده و نسبت به خوردن آنها مقاومت نمیکند.
(به عنوان یک نصیحت خواهرانه:) سعی کنید در میان خوراکیهای مختلفی که در بازی از آنها استفاده میکنید، حتما از خوراکیهای مفید و مغذیای که کودک قبلا نسبت به خوردنِ آنها تمایل نشان نمیداده استفاده کنید تا رفته رفته کودک را به مواد غذایی مختلف علاقهمند کنید.) - تقویت حس بویایی
- تقویت حس لامسه
- تقویت حس چشایی
- تقویت مهارت شنیداری
دستورالعمل بازی “این کدوم غذاست؟”
بسته به اینکه برای چه هدفی میخواهید این بازی را انجام دهید دستورالعمل بازی متفاوت است. در ادامه همهی این موارد را جداگانه توضیح خواهیم داد:
1. تقویت مهارت شنیداری
برای این منظور باید تعدادی از مواد خوراکی که در صورت حرکت دادنشان صدا خواهند داشت را درون چند بطری (یا هر ظرف دربداری) بریزید. به عنوان مثال میتوانید از انواع مختلف حبوبات، ماکارونی و سویا، عناب، گردو و فندق، لیموعمانی و اقلامی از این دست استفاده کنید. بطری را تکان دهید و از کودک بخواهید خوب به صدای آن گوش کند و حدس بزند چه خوراکی درون بطری قرار دارد.
2. تقویت حس لامسه
برای تقویت حس لامسه؛ بازی به این شکل تغییر میکند که شما باید تعدادی از خوراکیهایی که بافتهای مختلفی دارند را درون ظرفهای مختلفی بریزید. چشم کودکتان را به آرامی ببندید و از او بخواهید با لمس کردن مواد درون هر ظرف آن را حدس بزند. میتوانید از انواع میوه و سبزی و حبوبات استفاده کنید. همینطور میتوانید از خمیر و غذاهایی که حالت مایع ندارند و به راحتی قابل لمس هستند مثل برنج و ماکارونی استفاده کنید.
3. تقویت حس چشایی
برای تقویت حس چشایی کودک بعد از بستن چشمهایش، ذرهای از مواد خوراکی مختلف را در دهان او قرار دهید و بخواهید نام آن غذا یا خوراکی را حدس بزند.
4. تقویت حس بویایی
در این بخش هم باید بعد از بستن جشمان کودک، بدونِ اینکه از خوراکیها به او بدهید تا بخورد؛ از او بخواهید فقط با بو کردنِ ظروفِ حاوی خوراکیهای مختلف حدس بزند که نام خوراکی چیست.
بدون دیدگاه